Imprimaţi acest Page

NOUTATI

Conferinta “Employment Industry Behind the Scene”
20 Martie 2018

 
Professional a participat in data de 20 Martie 2018 la Conferinta “Employment Industry Behind the Scene” organizata de Asociatia Romana a Agentilor de Munca Temporara (ARAMT).
Panel-urile de discutii din cadrul conferintei au abordat teme de actualitate pentru domeniul resurselor umane, precum inteligenta artificiala in HR, repatrierea talentelor, resursele umane si marketingul, relatiile de munca in mediul economic de astazi, atractivitatea pietei muncii din Romania pentru straini. Printre speakeri si participanti s-au numarat atat reprezentanti ai mediului privat si furnizorilor de servicii de resurse umane, cat si ai autoritatilor si institutiilor de stat.
Invitatul special al conferintei din partea Professional a fost Dl. Ralf Knegtmans – autorul cartii “Agile Talent: Nine Essential Steps for Selecting Tomorrow’s Top Talent” – care ne-a prezentat conceptul de ‘agile talent’ si noi metode de selectie a angajatilor top talent.

 


 


 

 
 
 

Angajatori de Top – 2018
 
PROFESSIONAL participa la Angajatori de Top Timisoara.
Echipa Professional Timisoara va asteapta si in aceasta primavara cu joburi proaspete la Angajatori de Top Timisoara!

 


 
 
 

„Provocari privind libera circulatie pe piata muncii în Uniunea Europeana”
 
10.04.2017
 
- alocutiunea dnei. Cristina Pasat
 
“Eu reprezint mediul patronal, respectiv angajatorii si voi vorbi din aceasta perspectiva. Sigur ca studiile si discutiile pe subiectul liberei circulatii, cele la nivel teoretic, pleaca de la termenul pietei unice, insa este important sa tinem cont de faptul ca inca nu suntem o piata unica si nici nu participam nici nu facem parte dintr-o piata unica. Chiar daca Uniunea Europeana are o anumita definitie si o anumita doctrina, sa spunem teoretica, in practica, fiecare dintre statele
membre are interese proprii care se regasesc de cele mai multe ori in legislatia proprie fiecarei tari si nu numai in legislatie ci si in procedurile de control ale aplicarii acestei legislatii.
 
Cu alte cuvinte, statele membre ale Uniunii Europene au diferite metode in legislatia proprie, de implementare ale directivelor Uniunii Europene, si in unitatile de control ale aplicarii acestor legi, de a limita anumite comportamente ce sunt abordate din punct de vedere politic pana la urma. Nu avem o politica unica la nivelul Uniunii Europene, ci fiecare stat UE are si o politica interna si interese care nu se regasesc la nivelul UE, de a limita inclusiv libera circulatie si accesul a anumitor categorii de cetateni la pietele muncii.
 
Este de notat, de asemenea, ca fiecare stat are o politica proprie si are anumite tratate bilaterale preferentiale cu tari non UE care reprezinta pentru ei principala sursa de forta de munca pentru acoperirea deficitelor locale. Deci, cu toate ca in teorie toti membrii UE au prioritate fata de celelalte state non UE, atunci cand vine vorba de acoperitrea locurilor vacante din interior, in practica, fiecare stat are legaturi istorice, are tratate bilaterale non UE pe care le prefera ca sursa de forta de munca. Acesta a fost si cazul Marei Britanii care, dupa cum se stie, ca facand parte din UE, a preferat intotdeauna lucratorii din India si din Pakistan pentru a suplini deficitul de forta de munca din piata Regatului Unit.
 
Deci, cred ca dezideratul de a participa cu totii si de a construi o piata unica in UE, care sa ne asigure o uniune, este unul la care mai avem de lucrat si evident nu putem sa neglijam factorul politic care modereaza toate aceste preferinte ale fiecarui stat.
 
Migratia fortei de munca din Romania s-a accentuat evident, dorinta Romaniei de a atrage investitori a condus la prezenta unui numar mare de companii straine care se plang de acelasi deficit de forta de munca, in acest moment, chiar daca nu au ales sa fie prezenti pe aceasta piata din principalul motiv al costului redus al fortei de munca. Sigur ca mecanismele de cerere si oferta pe piata, in acest moment, preseaza spre o crestere a salariului chiar si in lipsa unei productivitati.
 
In afara de o crestere a mobilitatii interne, pentru acoperirea acestui deficit de forta de munca, mediul companiilor private isi pune cel putin alte doua probleme. Una, cum sa reatraga cetatenii romani care au ales sa lucreze pe alte piete si a doua ar fi cum sa faca sa beneficieze de alta forta de munca decat cea din UE. La acest nivel mediul corporatist nu beneficiaza deocamdata de nici o politica exprimata corect la nivelul statului.
 
Este de notorietate faptul ca pregatirea si comportamentul profesional din Romania au scazut drastic si ca lipseste o categorie importanta din industrie pe care companiile private sunt obligate de a si le forma singure, de a investi in educatia lor, deci practic statul nu formeaza profesionisti in anumite industrii. Acesta ar fi un motiv pentru care unele state ale UE au facut recrutare destul de activa si chiar agresiva in anumite industrii din Romania, intocmai pentru a-si acoperi deal-ul de meserii la ei din tara, dupa care bineinteles ca nu s-a lucrat deloc la imaginea lor… ei in continuare sunt destul de desconsiderati de UE si nu sunt sprijiniti de catre stat.
Imaginea lor nu este ceea ce ar trebui sa fie.
 
De asemenea, companiile private din Romania isi pun problema cum ar putea sa creasca atractivitatea pietei interne, asta in special pentru a reversa fluxul migratiei si a convinge lucratorii romani sa se intoarca in Romania, mai ales ca acest lucru a dat rezultate in trecut, atunci cand s-a facut, si exista rezultate. Exista sanse sa se poata face ceva in acest sens. Evident insa, trebuiesc concepute politici. Nu este suficient efortul facut de catre companiile private, ar trebui un efort conjugat.
 
Un alt aspect datorita caruia companiile private din mediul privat din Romania, sa zicem, sufera, este lipsa de sustinere a unui antreprenoriat romanesc.
Un mare numar dintre cei care au ales sa lucreze in alte tari, ar putea la intoarcere sa intre in mediul antreprenorial din Romania. Din pacate, cu toate ca dorinta exista, la nivelul UE aceasta fiind una dintre cele mai ridicate, aceasta nu se si materializeaza in intreprinderi nou-formate si rezistente, datorita adversitatilor de care se lovesc. Profilul antreprenorilor din Romania este, la nivel personal, mult mai elevat decat al antreprenorilor din statele occidentale dezvoltate, unde s-a sprijinit atat de mult mediul antreprenorial incat antreprenorul acolo este de foarte multe ori o persoana cu educatie profesionala, cu scoala profesionala, nu este neaparat un om cu educatie superioara care trebuie sa acumuleze foarte multe cunostinte pentru a face antreprenoriat, cum este cazul in Romania. Un om care va dori sa lucreze independent, ca freelancer, va trebui sa invete foarte mult, pentru ca sa poata macar sa isi depuna declaratiile la stat, ceea ce pentru o persoana care are scoala profesionala si ar putea sa faca lucrul acesta, este nerealizabil.
 
Exista foarte foarte multe bariere dar si aspecte birocratice prin eliminarea carora s-ar putea flexibiliza foarte mult disponibilitatea fortei demunca interna si s-ar putea creste si retentia.
Evident asta nu ar fi suficient, dar noi ca tara ne vom dezvolta, macar ca tara in care antreprenorii romani in primul rand, dar si investitorii sa beneficieze nu doar de resursele care sunt ieftine ci si de alte avantaje care nu sunt scoase in evidenta.”
 

 
 

Angajatori de top – 2017
 
Colegii nostri te asteapta la standul Professional din cadrul Angajatori de TOP Bucuresti pentru a-ti prezenta ofertele de posturi active si pentru a-ti oferi sfaturi privind cariera.
 
Oferta noastra de posturi vizeaza atat studenti si juniori, dar si specialisti in diverse domenii, precum Inginerie, IT&C, Telecomunicatii, Automotive, Servicii Customer Support, Resurse Umane, Financiar-Contabil, Vanzari, Raportare & Analiza si altele.
 
Mai multe detalii despre posturile deschise poti gasi pe website-ul nostru -www.professional.com.ro – sectiunea Oportunitati de angajare.
 
 
Te asteptam la standul nostru!
 
Echipa Professional
 

 
 
Angajatori de top – 2017
 

Esti interesat de un job nou in Timisoara?
 
Te asteptam Vineri si Sambata, 17 si 18 Martie 2017, la standul Professional HR Agency cu oferta noastra de joburi pentru zona de Vest.
 
Avem pozitii deschise in domeniile Automotive, Oil & Gas, Constructii, Vanzari,
Financiar-Contabil si altele.
 
In plus, incepand cu ora 13.30, in cadrul targului, colegul nostru, Catalin Ilie – Sr. HR Consultant, va sustine o prezentare in cadrul conferintei care va avea ca tema “Modul in care ne pregatim si ne prezentam la interviul de angajare”.
 
 
Echipa Professional
 

 
Mai multe informatii despre posturile disponbile gasiti pe website-ul nostru www.professional.com.ro, sectiunea Oportunitati de angajare.
 
 

Angajatori de top – 2016
 
Bucuresti 14-15 Octombrie
Timisoara 21-22 Octombrie
 
Aria cuprinzatoare a posturilor, de la nivel entry pana la personal inalt specializat, in aproape toate industriile sau domeniile de activitate, dinamica aparitiei de noi posturi ofera posibilitatea unei largi categorii de candidati de a identifica viitorul loc de munca.
 

Professional participa si anul acesta cu aceeasi implicare la Angajatori de Top, un eveniment important si de interes atat pentru angajatori cat si pentru candidati.
 
Vom avea deschise posturi diverse in industrii precum Petrol & Gaze, Retail, Telecomunicatii, Avocatura, Automotive, BPO, FMCG, Customer Support, Inginerie, IT&C, Shared Services, adresate atat celor care sunt la inceput de drum profesional, dar si celor care s-au specializat si pot oferi un nivel inalt de expertiza profesionala.
 
Colegii nostri va astepta cu interes sa discutati referitor la posturile active, criteriile de calificare, interesele voastre profesionale si de ce nu, sa va ajute cu sfaturi de cariera.
 
Mai multe informatii despre posturile disponbile gasiti pe website-ul nostru www.professional.com.ro, sectiunea Oportunitati de angajare.
 
 

VÂNĂTOAREA JOB-ULUI PERFECT
 
01.07.2015
Marilena MARCU, HR Consultant – Professional
 
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=799371090178465&id=249930451789201
 
 
 

Angajatori de top Virtual – editia de primavara
 
Agentia Professional a fost prezenta la editia de primavara a targului de joburi Angajatori de Top Virtual. Multumim organizatorilor si participantilor care ne-au vizitat standul virtual.
Pe cei interesati in continuare de posturile deschise prin intermediul agentiei noastre va invitam sa parcurgeti sectiunea “Oportunitati de angajare’ a website-ului nostru.

 

 


 
 
 
Angajatori de top Timisoara – martie 2015
 
Echipa Professional a fost prezenta la editia de Timisoara a targului de joburi Angajatori de Top. Impreuna cu numerosii nostri vizitatori am analizat oportunitatile de angajare dar si de dezvoltare a carierei profesionale. Multumim organizatorilor si participantilor ce ne-au vizitat standul.

 

 


 
 
 
Angajatori de top – 2014
 
Esti in cautarea unui loc de munca sau vrei sa discuti cu un consultant in domeniul HR?

 

Te asteptam cu CV-ul la standul Professional in perioada 17-18 Octombrie 2014.
Vom avea ocazia sa discutam despre posturile aflate in recrutare sau pe alte teme de interes privind piata muncii.

 


 
 
 
Studiu anual Cornerstone International Group

 

Ca parteneri afiliati grupului Cornerstone International Group (www.cornerstone-group.com), participam si avem acces la o serie de studii privind evolutia capitalului uman si a pietei de resurse umane la nivel global. Va invitam si anul acesta sa parcurgeti survey-ul publicat periodic de Cornerstone International Group, cu privire la activitatea managerilor seniori din cadrul companiilor. Studiul a vizat, ca respondenti, executivi din cadrul angajatorilor mici, medii si mari, din cadrul corporatiilor si organizatiilor profit si non-profit din Asia, Europa si Orientul Mijlociu, America Latina, Statele Unite si Canada.

 
 
 

Setarea obiectivelor în atingerea reuşitei profesionale

 

31.01.2014
Irina Licu, Recruiter, Professional

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=512802338835343&id=249930451789201&stream_ref=10
 
 
 

Un gând de Crăciun corelat cu performanța profesională

 

03.12.2013
Monica Zghibarcea, Recruiter, Professional

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=483415621774015&id=249930451789201

 
 
 

Cum să îți alegi cursurile de calificare

 

18.11.2013
Petronela Ifrim, Recruiter, Professional

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=476274079154836&id=249930451789201

 
 
 

Ne implicam alaturi de partenerii nostri in proiectele in care credem.

 

www.responsabilitatedigitala.ro

 

 

 

Opțiuni și oportunități pe piata muncii

 

04.10.2013
Laura Petcu, Senior Consultant, Professional

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=452901161492128&id=249930451789201